Îți poți imagina Crăciunul fără beculețele luminoase de culori diferite și fără lumânări aprinse?

Cum crezi ca ar arăta?

Parcă mai trist, mai rece, așa-i?

Îmi amintesc că nu am avut dintotdeauna în copilărie, beculețe care luminau bradul dar chiar și atunci urmăream sclipirile de lumină, ce apăreau ici-colo pe beteala așezată în brad, ca urmare a reflexiei luminii emise în casă de o anume sursă.

Nu lipsea focul, insă, pe atunci…

Soba, de cum venea frigul, ne încălzea camerele micuțe și ne ținea pe lânga ea. Ne îngrămădeam care să o țină “în brațe”.

În fiecare seară, mai ales, bucăți uscate de lemne trosneau în ea, iar limbile de foc emanau caldura și lumină în jur.

De cele mai multe ori la gura sobei, începeam să colindam dar și în jurul bradului împodobit.

Un felinar aprins, așezat într-un colț mai puțin luminat, te făcea să îi simți prezența caldă, prin lumina care pâlpâia înăuntru.

Astazi poate în loc de soba avem un șemineu și suntem înconjurați de sute, milioane si poate miliarde de beculețe colorate și parcă nici nu ne putem imagina cum ar fi dacă nu le-am putea privi.

În alte colțuri de lume, încă trosnesc lemnele în sobă și sunt copii care nu au beculețe colorate, dar Moș Crăciun există, iar nașterea pruncului Iisus aduce lumină și

Căldură în toate casele și în toate inimile.

Luminițele sunt parte din magia crăciunului.

Fiecare are sclipirea ei, puterea ei de a da lumină.

Unele au lumină mai caldă, altele au lumină mai rece, însă împreună creează acea magie care ne aduce atâta bucurie si emoție, în toată perioada lunii decembrie.

Este cu adevărat sărbătoarea anului, a întregii lumi, acum.

Mai mult decât la alte sărbători din an, Crăciunul are o lumină aparte și este cât se poate de ușor de înțeles de ce – pentru că este aărbătoarea nașterii Domnului – Fiul lui Dumnezeu- cel pe care, Tatăl L-a trimis în lumea pământenilor.

Dincolo de ceea ce percepem cu ochiul, luminile care învăluiesc bradul împodobit, casele, orașele, satele – devine un Simbol de o mare însemnatate.

Ne pregătim cu grijă sa întâmpinăm așadar cea mai importantă sărbătoare – Crăciunul.

Începem prin post pentru trup și suflet, contiuam cu o curațenie generală în casă, apoi cu decorarea interioară a acesteia, a bradului, a ferestrelor, a mesei de Crăciun și desigur a spațiului exterior și a spațiilor de lucru.

Creăm astfel atmosfera magica a Craciunului, cât putem de mult, în afara noastră.

Totuși, să ne amintim că cel puțin la fel de important este să ne îngrijim de interiorul ființei noastre.

Acolo sălășluiește o lumina divină, “ruptă” din Cel ce ne-a creat.

Fiecare “eu” – este un miracol. Un miracol al vieții, al manifestării într-un infinit de forme, mărimi și culori a sursei unice de lumină creatoare a tot ceea ce există.

De Crăciun suntem invitați, să ne uităm spre această lumină interioară, să o vedem, să o simțim, să îi mulțumim că există si să o împărtășim și celor dragi și tuturor celor apropiați.

Astfel magia sărbătorii nașterii Domnului cuprinde și învăluie întreg Universul și devenim cu toții copii, a caror inimă curată, tresaltă când aud de Moș Crăciun și când se aprind luminițe colorate in brad.

Chiar dacă Crăciunul de anul acesta va fi diferit, Moș Crăciun își doreste ca bucuria Crăciunului să rămână vie în sufletele noastre.

Pentru că pandemia necesită adaptabilitatea chiar și din partea lui Moș Crăciun, acesta s-a mutat în mediul online.

Dacă vrei să faci un copil fericit și să-i aduci zâmbetul pe buze, oferă-i o întâlnire cu Moș Crăciun online.

Ce copil nu s-ar bucura ca, in sfârșit, să vadă eroul sărbătorilor de iarnă, care-i lasă sub brad toate cadourile pe care și le dorește? 🎁