Pentru noi toți, Crăciunul înseamnă Acasă iar Acasă înseamnă Familia.

Acasă este un loc dar mai ales un Sentiment, acel unic și de neegalat Sentiment de Liniște, Pace, Dragoste, Înțelegere, Bucurie, Nădejde, Forță, Curaj…iar enumerarea poate încă merge mai departe…

Este acea stare de a fi, mai presus de orice altceva desigur și mai presus de a avea.

Crăciunul este Bucurie iar Bucuria se naște din ceea ce dăruim.

Nu cred să pot experimenta o stare mai frumoasă decât aceea pe care o simt oferind din inimă, cuiva, exact darul de care are nevoie, acel “ceva” care îi lipsește ca să poată evolua încă un pic, “să își potolească foamea ori setea” sau să poată vedea, cu ochii minții imaginea propriului puzzle -Viața.

Nu cred să pot experimenta o stare mai frumoasă decât aceea care izvorăște din ochii fericiți ai copilului meu căruia îi ofer dragostea necondiționată.

Nu cred sa pot experimenta o stare mai frumoasă decât aceea pe care o simt atunci când reușesc să parcurg cu succes încă 100 de metri spre centrul ființei mele.

Fără să le acord o ordine anume, toate cele scrise, luate împreună construiesc o fundație solidă a lui “Acasă”.

Cu toții avem o familie biologică, ce vine la pachet cu anumite tipare, concepții, limitări.

Ele ne programează să fim și să ne comportăm într-un anume fel.

Este posibil ca la un moment dat să simți că nu mai ești pe aceeași frecvență și începi să sapi și să îți descoperi abilități noi, comportamente noi, percepții noi.

Acum ai făcut un pas mai departe și observi că ești înconjurat de alți oameni cu care rezonezi, care îți împărtășesc aceeași viziune, aceleași valori și împreună sunteți preocupați de a servi Binelui comun, Binelui Suprem.

Ești acum în mijlocul Familiei de Suflet.

Poate că simți puțină frică, ori un soi de îngrijorare, când vei decide sa ieși din tiparele si obiceiurile vechi, să te desprinzi de familia biologică dar în același timp simți că aceea este Calea Ta și că nu te poți întoarce.

Credința că acel salt te înalță spre un Cer Nou, că te transpune într-o realitate nouă, aceea pe care, de acum tu o simți ca pe un Nou Acasă, este tot ce ai nevoie ca să fii aici.

Totuși această Credință nu este aceea care ne face sa ne rugăm la Dumnezeu să le rezolve pe toate, în timp ce noi așteptam.

Este vorba de a înțelege ca abia după ce ne vom face propria muncă, după ce punem la lucru Intenția de Rezolva sau de a Schimba ceva și după ce vom face noi înșine, primii pași, abia atunci, vom primi și “restul” de la Dumnezeu. Acesta este firescul lucrurilor.

Întoarcerea Acasă de Crăciun, este așadar și o metafora prin care descriu Crăciunul ca prilej ce îndeamnă spre autocunoaștere și autodepășire a actualei condiții.

Eu aleg de Crăciun, sa ating Cerul Nou, fixându-mi noi rădăcini, într-un Nou Pământ.

Cerul Nou simbolizează pentru mine o atitudine nouă, o ideologie nouă, o înțelegere nouă iar Pământul Nou – un nou mod de a trăi.

Cu alte cuvinte aleg să vorbesc, să gândesc și să am simțăminte care susțin Viața.

Îmi dau șansa ca de acest Crăciun să fiu mai bun!

Tu?

Inchiriaza un Mos Craciun pentru copilul tau si fericirea familiei tale?

Prichindeii din Orașul Florilor – Povești video citite de Moșu’