Din punct de vedere spiritual, anotimpurile, precum și succesiunea lor, reprezintă o sursă de inspirație pentru om.

Nici un om nu moare si nici nu trăiește în zadar.

Ritmurile naturii, influențate de schimbarea astrelor, sunt într-o perpetuă devenire, încărcate cu o energie care poate avea deosebite semnificații pentru fiecare dintre noi, dacă ne luăm răgazul să le înțelegem.

În timp ce solstițiul de iarnă marchează începutul astronomic al iernii, în care natura parcă așteaptă, nefiind însă o așteptare pasivă, pământul, în vulnerabilitatea pe care i-o dă această perioadă, degajă totuși o forță care îi va permite să găsească “lumina”, pentru a înfrunta tenebrele.

Altfel spus, în plan simbolic, în noaptea cea mai lungă, lumina “interioară” ia locul celei exterioare care se află acum la o “intensitate” minimă.

Omul poate învăța din aceste cicluri pe care Universul le imprimă Pământului, o excepțională lecție despre răbdare și recunoștință, înțelegând că trebuie, în momentele dificile, să caute salvarea în sine însuși.

Solstițiul de iarnă mai poartă și o altă semnificație spirituală, în raport cu existența umană, aceea că este nevoie, măcar din când în când, ca omul să se debaraseze de obsesia lucrurilor materiale dar și a celor care îi împovărează trupul, căci sunt de prisos – piedică în calea găsirii luminii interioare.

Când întreaga lume animală și vegetală din emisfera nordică se retrage în culcuș, hibernează, germinează și noi, oamenii, ne retragem spre interiorul nostru, spre a ne permite acea contemplare a universului nostru lăuntric.

Ființa umană nici nu moare și nici nu trăiește în zadar; există un sens în tot ceea ce experimentează, un sens al evoluției sale spirituale.

Omul este o însumare a existențelor înaintașilor lui și uneori este nevoie sa vadă ceea ce are nevoie să moară și ce are nevoie să renască din situațiile de viață pe care le trăiește, din relațiile lui cu semenii.

Și azi, înainte de Nașterea Mântuitorului, Dumnezeu Tatăl ne dă încă o dată șansa să ne deschidem inima ca să Îl primim pe Fiul Său și Re-creăm acea Unire în Trinitatea Ființei.

Prin Ea ne reclădim, continuând a ne curăți și înălța sufletul în Lumină. Acum ne putem din nou alinia la Re – Nașterea Luminii, ca să ne reconstruim Viața, prin Hristos.

Cea mai lungă noapte a anului este din punct de vedere spiritual momentul să privim înlăuntrul nostru și să ne acordăm cu Universul.

Subconștientul nostru și Intuiția noastră sunt cele mai puternice acum; este momentul să avem încredere, să ne deschidem mințile și sufletele și să ne concentrăm asupra a ceea ce putem simți, dincolo de vacarmul vieții de zi cu zi.

Este momentul să accesăm Pacea și Intuiția și să ieșim din confuziile care ne-au încețoșat mintea până acum; să facem noi alegeri pe baza a ceea ce ne spune sufletul în acest moment important.

Oprește-te! Ai nevoie să te oprești din tot ce faci și ai făcut în mod automat până acum.

Este spre Binele Tău Cel Mai Înalt.

Ascultă. Simte. RE-CUNOAȘTE.

Lasă să vorbească întreaga Cunoaștere Intuitivă pe care o ai, de atâția eoni lumină.

Despre toate acestea și încă multe ce nu pot fi spuse, este vorba acum, în preajma mult asteptatului Crăciun.

Inchiriaza acum un Moș Crăciun autentic pentru copilul tău si oferă-i un moment magic de ziua de Crăciun ?

Fragment Fram, ursul polar – Povești video citite de Moșu’